Isbitmaskin test: Disse 4 gir deg mest for pengene

admin 0
Isbitmaskin test

Test av isbitmaskiner

Er du også lei av å glemme å fylle opp isbitbrettet og legge det i frysen, eller å måtte fylle isbitposer som tar opp all plassen i frysen? Visste du at isbitmaskiner nå har blitt så bra at de verken tar opp mye plass, eller koster veldig mye? Her har vi samlet de beste isbitmaskinene på markedet nå for å kunne vise deg hvilken isbitmaskin du burde investere i.

Kriterier

I denne testen har vi valg å kikke på noen utvalgte faktorer som skiller isbitmaskinene fra hverandre, og som hjelper deg å sammenligne dem. Faktorene vi har valgt ut er størrelsen på maskinen, hvor mye isbiter den kan holde av gangen, hvor lang tid den bruker på å fylle seg opp og prisen. Ekstra faktorer vi også har sett på er støynivå, og andre tilbakemeldinger fra kunder, men disse spiller ikke nødvendigvis inn på anbefalingen.

Det skal også nevnes at vi har valgt å se bort ifra isbitmaskinene som er beregnet for større profesjonelle kjøkken, og lagt fokuset på isbitmaskiner som er beregnet for husholdningskjøkkenet. Dette går både på prisnivå på maskinene, og den fysiske størrelsen til produktene.

Hva bør du se etter?

Når du skal kjøpe deg en isbitmaskin er det lurt å tenke over hva du trenger den til, og hvor mange isbiter du kommer til å ha behov for. Byggekvalitet er lurt å tenke på, for dersom du velger en isbitmaskin i rustfritt stål vil den i større grad tåle temperaturene den blir utsatt for, og vil kunne lage isbiter for deg i mange år fremover. Størrelsen på maskinen er også nødvendig å tenke på, da noen av disse maskinene kan være nokså store og ta opp mye plass på kjøkkenet. Du må også tenke over hvor mange isbiter du kommer til å ha behov for; noen arrangerer store fester der det er et behov for mange isbiter over lengre tid, mens andre bare ønsker noen isbiter i brusen i helgene.

1. vidaXL Isbitmaskin 2,4 L 15 kg / 24 t rød

Pris: kr 1719,- (Ref. VidaXL)

vidaXL Isbitmaskin testTestens store vinner! Denne lille maskinen er ikke veldig stor med sine 24x35x32cm, men den er allikevel stor nok til å kunne fylle husholdningens behov for isbiter hver dag. Den har en effekt på 112W og kan produsere opptil 15kg isbiter i døgnet. Vanntanken er på 2,4 liter, og en produserer 9 isbiter i hver syklus. Det følger med både iskurv og isspade. Alarm som forteller deg at vanntanken er tom, eller dersom isbitlageret er fullt. Den har et generelt lavt støynivå, og du kan velge mellom to størrelser på isbitene du ønsker å lage.

Takket være effekten, den store beholderen, støynivået og prisen er dette vinneren av testen. Den er ikke den rimeligste, men allikevel i det nedre prissjiktet på disse produktene, og derfor anser vi den som veldig mye produkt og kvalitet for pengene.

2. Andersson Isbitmaskin IEM 2.1

Pris: kr 1190,- (Ref. Prisjakt)

Andersson Isbitmaskin IEM 2.1Denne søte lille saken tar ikke opp stor plass på kjøkkenet med sine beskjedne 30x24x29cm, og veier ikke mer enn 8,4kg. Den har en effekt på 105W og lager isbiter som veier ca 8gram. Tross størrelsen er den i stand til å lage opptil 12kg is i døgnet, og den kan ha første runde isbiter klar på bare 7 minutter. Den slår seg også automatisk av dersom den går tom for vann, eller om lageret er fullt av isbiter.

Det store positive med denne maskinen er hvor raskt den kan lage de aller første isbitene. Istedenfor å måtte vente til neste dag for å kunne kjøle ned drinken, trenger man ikke vente mer enn 7 minutter. Med tanke på størrelsen er den også enkel å sette bort i kjøkkenskapet når den ikke er i bruk. Den gir deg også beskjed dersom vanntanken har gått tom, eller dersom isbitlageret er fullt. Det følger også med skje til å ta ut isbitene med.

Denne får andreplassen i testen på grunn av den lille plassen den tar opp, og den lave prisen. Du får mye for pengene her!

3. Wilfa Isbitmaskin ICE-12S

Pris: kr 1876,- (Ref. bakeren og kokken)

Wilfa Isbitmaskin ICE-12SDenne maskinen tar ikke opp mye plass med sine 36x32x25cm. Den er av merket Wilfa og har en effekt på 100W. Den kan lage isbitmaskiner i to forskjellige størrelser, og har de første isbitene klare på 6-13minutter avhengig av størrelsen. Lysindikatoren forteller deg dersom du trenger å fylle på vanntanken, eller tømme isbitlageret. Den er i stand til å produsere hele 70 isbiter i timen, og opptil 12 kilo i døgnet.

Denne maskinen er ypperlig siden den kan lage isbiter i flere forskjellige størrelser, noe som passer bra da ikke alle glass er like. De største isbitene kan den ha klare på bare 13 minutter, slik at du ikke trenger å vente lenge fra du tar den opp fra skapet til de første isbitene er klare til bruk. Den en enkel å sette bort i skapene takket være størrelsen, og den er enkel å sette i gang. Fyll opp vanntanken, velg størrelsen på isbitene og start maskinen.

Denne får tredjeplassen i testen etter en samlet vurdering av verdi for pengene. Den er litt dyrere, og gir ikke veldig mye mer enn de rimeligere maskinene i testen.

4. Logik isbitmaskin L12IM14E

Pris: kr 2995,- (Ref. Elkjøp)

Logik isbitmaskin L12IM14EHDenne maskinen er litt større enn de andre i testen med sine 31x38x30cm. Den har en effekt på 105W og isbitlageret kan romme opptil 600gram isbiter av gangen. Indikatorlampen viser dersom den trenger påfyll av vann på vanntanken eller om lageret er fullt. Den er enkel å rengjøre og kan produsere opptil 12kg isbiter i døgnet.

Med sin store tank vil den kunne romme flere isbiter enn de andre maskinene i testen. Den er derimot også vanskeligere å gjemme bort når den ikke er i bruk, og koster en god del mer enn de andre maskinene uten særlig mer kraft eller flere funksjoner.

Denne maskinen får fjerdeplassen i testen først og fremst på grunn av prisen, og resten av verdien for pengene. Det er definitivt en god maskin, men den koster en god del mer enn konkurrentene i testen.